torsdag den 10. marts 2011

Forårsjakker til børn

Se vores gode udvalg af praktiske og smarte forårsjakker fra Ticket to Heaven og Mikk-Line

Når dit barn er i vuggestue, børnehave, skole og SFO tilbringer dit barn mange timer i overtøjet - især om foråret og sommeren - da mange, også institutioner, vælger at være mere ude på disse årstider. Det danske forår og den danske sommer har for vane at kunne tilbyde næsten alt slags vejr, så det er derfor en god ide at kigge efter om den jakke man har udset sig er vindtæt, vandtæt og åndbar eller om man skal kombinere forårsjakken med en softshell jakke, fleece og/eller termotøj.

En jakke der er åndbar, fungerer på den måde at dit barn kan slippe af med varmen. Hvis jakken ikke er åndbar vil varme og sved gøre at dit barn føler sig overophedet eller fugtig og man kommer nemt til at fryse.  Åndbarheden opgøres i antal gram vanddamp, der kan slippe ud for hver kvadratmeter stof. Tøj er åndbart ved 2.000 g. Dog skal man regne med at jo højere tallet er på åndbarhed jo mere vand kan der også trænge igennem. Men jo højere tal jo bedre når det gælder åndbarhed.
Hvis forårsjakken skal kunne tåle en regnbyge, uden at vandet trænger igennem skal man kigge efter vandsøjletrykket. Her er det igen det højeste tal der er det bedste. Man siger at tøj er vandtæt ved 2.000 mm. fx. har Ticket to heaven en vandtæthed (vandsøjletryk) på 8.000 mm på de fleste af deres jakker.

Snore og elastikker i børnenes overtøj kan være farlige på legepladsen og kan hænge fast i legestativer, rutchebaner m.m. Tjek derfor altid det overtøj dit barn har, for at jakken ikke har skjulte snore og at den har en hætte der kan knappes af. Det er også en god idé at vælge en jakke med reflekser til de tusmørke forårsaftener og sommeraftener.
Der findes en del jakker som ikke har alle de førnævnte sikkerhedsfunktioner iorden og er jakken ikke til legepladsbrug, kan den sagtens bruges udenfor legepladsen.

Flere og flere er begyndt at få øjnene op for softshell jakkens funtioner. Softshell jakker er lune, vindtætte og vandafvisende. En super jakke som kan kombineres med en fleecetrøje i overgangsperioden

Marts og april måned er termotøjets måneder. Sådan når vejret er lunt, men stadigt for koldt til kun fleece eller alm. forårsjakke, men for varmt til flyverdragt, så er det fantastisk at man stadigt kan sende sine børn ud og lege og ikke formane dem om at de ikke må sidde på jorden, hvilket jo kan være svært med kravlebørn ;-). Mikk-Line termotøj med eller uden fleece er manges favoritvalg. Termojakken med fleece er der mange der bruger som overgangsjakke. Termotøj er rigtigt godt at have inde under regntøjet i de våde månder. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar